Περί αξιολόγησης

Standard

Το κείμενο – πρόταση της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας την περασμένη Τρίτη.
Αισθάνομαι την ανάγκη να πω, επειδή έγινε αρκετός λόγος για το αν έπρεπε να πάμε στη συνάντηση ή όχι, πως ως εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αισθάνομαι χρέος μου προς τον κάθε εκπαιδευτικό το να συμμετέχω σε κάθε συνάντηση όπως και σε κάθε κινητοποίηση. Δεν αντιλαμβάνομαι τι θα κέρδιζε ο Κλάδος αν όλοι μέναμε στα γραφεία μας και δε συζητούσαμε με τις πολιτικές ηγεσίες για τα θέματα που μας καίνε. Κι αν αυτές μας αγνοούν είμαστε απέναντί τους.
Ανεξαρτήτως της συνάντησης, είναι αυτονόητο πως η μελέτη του κειμένου δημιούργησε και θα δημιουργήσει πολλούς προβληματισμούς.
Τους δικούς μου μοιράζομαι μαζί σας ευελπιστώντας για μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Advertisements

7 responses »

 1. Το ήξερα ότι χτυπούσα στου κουφού την πόρτα.
  Κοιμήσου λοιπόν φίλε μου ήσυχος και βέβαιος ότι έπραξες το καθήκον σου.
  Κλείσε τα αυτιά σου, κλείσε τα μάτια σου, σβήσε τα σχόλια…
  Άλλωστε τώρα εξελέγης και μας εκπροσωπείς και επισήμως!
  Εμείς οι απ’ έξω είμαστε πια οι εχθροί, οι άθεοι, οι πτωχοί τω πνεύματι…
  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ
  «Σαράντα σβέρκοι βωδινοί με λαδωμένες μπούκλες,
  σκεμπέδες σταυροδόλωτοι και βρώμιες ποδαρούκλες,
  ξετσίπωτοι, ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι,
  ντυμένοι στα μαλάματα κ’ επίσημοι κι ωραίοι.
  Σαράντα λύκοι με προβιά (γι’ αυτούς βαρά η καμπάνα),
  καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
  Κι απέ ρεβάμενοι βαθιά ξαπλώσανε στο τζάκι
  κι αβάσταγες ενιώσανε φαγούρες στο μπατζάκι.
  Όξ’ ο κοσμάκης φώναζε:
  — Πεινάμε τέτοιες μέρες, γερόντοι και γερόντισσες, παιδάκια και μητέρες.
  Κι οι των επίγειων αγαθών σφιχτοί νοικοκυρέοι,
  ανοίξαν τα παράθυρα και κράξαν:
  — Είστε αθέοι».
  Δ. Λιαντίνης

  • Καλέ μου φίλε,
   επειδή στην εποχή μας όλα είναι «ύποπτα», δεν έσβησα κανένα σχόλιο. Προσωπικοί λόγοι με κράτησαν εκτός ενημέρωσης της ιστοσελίδας για μέρες.
   Τώρα, επειδή νομίζω πως είναι «άγονο» το να προσπαθήσω να πείσω κάποιον που δεν επιθυμεί ν’ ακούσει, το μόνο που θέλω να διαβεβαιώσω όποιον διαβάζει ό,τι γράφεται εδώ μέσα, είναι πως καθόλου ήσυχος δεν κοιμάμαι κι ούτε έχω βολευτεί με την ιδιότητα του εκπροσώπου – μέλους της ΔΟΕ. Αν είχα βολευτεί τώρα δε θα διαφωνούσαμε σ’ αυτό το χώρο. Επίσης μακριά από μένα οι διαχωριστικές γραμμές. Το ξαναέγραψα ο εχθρός είναι απέναντι κι όχι ανάμεσά μας.
   Τέλος, επειδή κανείς μας δεν έχει το αλάθητο, την «πρόταση» που εγώ δεν κατάλαβα μπορείς να τη θέσεις στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σου. Συμφωνούμε, φαντάζομαι, πως είναι μια δημοκρατική διαδικασία σεβαστή. Η δύναμη της φωνής των συναδέλφων που αποφασίζουν ΜΑΖΙ είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει πράγματα και τις λάθος στάσεις κι απόψεις της όποιας ΔΟΕ.
   Καλά Χριστούγεννα από καρδιάς

 2. Ξέρω ότι προσπαθώ χωρίς νόημα και χωρίς πιθανότητα να σας αγγίξουν στο ελάχιστο τα λόγια μου,
  πρέπει όμως να δείξετε την αλληλεγγύη σας με ΠΡΑΞΕΙΣ και να σταματήσετε τα λόγια, τις ευχές και τους αναθεματισμούς προς τους κυβερνώντες. Η πρόταση που σας κατέθεσα είναι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ. Αν θέλετε να βοηθήσετε τους νέους εκπαιδευτικούς, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Όμως δεν απαντάτε σ’ αυτό που ρωτάω αλλά σ’ αυτό που σας ενοχλεί. Σαν ΔΟΕ ποια ρεαλιστική πρόταση καταθέσατε για μας; Καταλάβετέ το: Υποφέρουμε κι εσείς (οι αιρετοί ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ) κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας, βάζετε διαχωριστικές γραμμές (εχθροί;;;) και συνεχίζετε τα υποκριτικά λόγια συμπαράστασης. Δικός σας εχθρός όμως φαίνεται πως είναι αυτός που θα (ή θέλει να) πειράξει τον μισθό σας, ακόμα κι αν αυτός είναι ο συνάδελφός σας που πεινά και αγωνιά. Κι αν επιπλέον χρειάζεται πρώτα να επιβεβαιώσω ότι είμαι εκπαιδευτικός για να πάρω αυτήν την ειρωνική απάντηση, δεν έχω τίποτε άλλο να πω παρά: αιδώς Αργείοι! Κρίμα…

 3. Κείμενο είναι, ΠΡΟΤΑΣΗ δεν είναι. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ στο κείμενο παρα μόνο ΑΝΤΙΘΕΣΗ. Δεν υπάρχει ΠΡΟΤΑΣΗ παρά μόνο ΑΡΝΗΣΗ. Η ίδια λογική που μας έφτασε ως εδώ και η ίδια λογική που συνεχίζει να μας καταβαραθρώνει. Συνεχίζουμε να ζούμε στον κόσμο μας (ο οποίος μάλλον είναι ασφαλής για τους αιρετούς και για τους Δ.Υ με πολλά χρόνια υπηρεσίας). Για την ταμπακιέρα; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤE ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 1500 ΕΥΡΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΤΩΝ 600 ΚΑΙ 700 ΕΥΡΩ; Είναι πολύ εύκολο, καθώς η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει πάνω από 25 χρόνια υπηρεσία και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ.
  ΠΡΟΤΕΙΝΩ λοιπόν ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ για ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500€ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΑ 1500 ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 800-900-1000 ΕΥΡΩ (όσο μπορεί να φτάσει ανάλογα με τις περικοπές).
  Έχετε τα κότσια να κάνετε μια τέτοια πρόταση, την οποία δεν έχει λόγο να αρνηθεί το Υπουργείο ή θα συνεχίσετε να μυξοκλαίτε για τον φουκαρά νεοδιόριστο που παίρνει 660 €, να κάνετε διαπιστώσεις και να κάνετε πως συμπάσχετε και τον στηρίζετε;

  • Η επί της ουσίας πρόταση είναι αποτυπωμένη τόσο στις θέσεις της ΔΑΚΕ όσο και στις θέσεις της ΔΟΕ.
   Νομίζω πως όλοι, όσοι ενδιαφερόμαστε για την εκπαίδευση, συμφωνούμε ότι για να μπούμε σε μια κουβέντα πιο βαθιά και ουσιαστική θα πρέπει να υπάρξουν οι δεσμεύσεις που ζητήσαμε ως ΔΟΕ από την πολιτική ηγεσία. Αν αυτό δε γίνει η ΑΡΝΗΣΗ είναι αυτονόητη.
   Προσωπικά δεν πιστεύω στις καλές προθέσεις. Αυτές φάνηκαν όταν κατάντησαν τους μισθούς μας φιλοδωρήματα κι όσο γι’ αυτούς των νέων συναδέλφων… Τώρα αν εσύ, φίλε μου, νομίζεις ότι οι εκπαιδευτικοί είναι καλοπληρωμένοι, γιατί αυτό καταλαβαίνω από το σχόλιό σου, κι ότι ο μισθός τους αυξήθηκε (!!!) είναι σαφές ότι επειδή δεν είσαι εκπαιδευτικός δε γνωρίζεις. Δε σε αδικώ. Προφανώς παρακολουθείς αρκετά τα κανάλια που σπέρνουν το διχασμό στην κοινωνία. Φρόντισε όμως να ενημερωθείς.
   Αν πάλι θεωρείς ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να κάνουν χαρακίρι για να «σωθούμε», μάλλον με τη Μέρκελ πρέπει να πιάσεις κουβεντούλα.

   • Μάλλος εσείς πρέπει να πιάσετε κουβεντούλα με την Μέρκελ η οποία επιδοτεί τον μισθό σας (μας) εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε ΕΙΜΑΙ εκπαιδευτικός γι’ αυτό και μπορώ και μιλάω. Παίρνω 800€ με 7 χρόνια υπηρεσίας και ο διευθυντής μου 1,700€ και ΑΚΟΜΑ παίρνει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ 50€ επιπλέον το μήνα (από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου). Για του λόγου το ασφαλές. Μην κρύβετε λοιπόν στοιχεία και μην ξεχνάτε ότι ο μισθωτός των 500 € και ο άνεργος που παρακαλάει για ένα μεροκάματο ακούει τέτοια ποσά σήμερα και του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Τα υπόλοιπα στην κρίση των αναγνωστών σας…

   • Ναι ομολογώ.Έκρυψα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι εκπαιδευτικοί με καμιά 30αριά χρόνια υπηρεσίας είναι κροίσοι.Ζητώ ταπεινά συγγνώμη για τη λάθος αντίληψη που είχα ότι οι αγώνες μας δίνονται για να ζουν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί με αξιοπρέπεια. Δεν είχα καταλάβει ότι οι νέοι συνάδελφοι λιμοκτονούν εξ αιτίας των παλιότερων. Νόμιζα ο ηλίθιος ότι άλλοι (οι κυβερνώντες) μας καταδικάζουν στη φτώχια κι ότι εκείνοι είναι ο αντίπαλος. Απ’ ότι φαίνεται ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών…

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s